13 дни поред Триъгълникът на властта е огласяван от десетки хиляди – “Оставка” и “Мутри вън” (ВИДЕО+СНИМКИ) – България

Сподели статията с твоите приятели:

13-ият пореден ден на масови протести срещу властта с искания за оставки на премиера Борисов и главния прокурор Гешев, както и край на паралелната държава, чиито конци дърпат Доган и Пеевски, е в апогея си. Както и вчера, днес протестиращите стартираха акциите си от рано сутринта пред Парламента, където депутатите сториха, така че кабинетът оцеля след вот на недоверие.

В следобедните часове започнаха да се събират все повече хора, а епицентърът на страстите се измести пред Президентството. 
В обявения официално час за вечерния протест – 19:00, изведнъж множеството се увеличи чувствително, а хора се присъединяват към протеста и към този час.

Млади хора решиха спонтанно да блокират движението по бул. “Цар Освободител” след 18:00 часа.
Солидна група протестиращи откликнаха и на призив да се иде пред станалия печално известен като символ на корупцията и задкулисието ресторант “Осемте джуджета”. Припомняме, че заведението бе главна арена във филма “Осемте джуджета”, в който Антикорупционният фонд показва как мощният бизнесмен Илия Златанов бива мафиотски и силово лишен от собствеността на фирмата си чрез бившия следовател Петър Петров – Пепи Еврото и негови съучастници – адвокати и органи на реда.
Ресторантът в момента е обсаден, макар че е затворен. Протестиращи налепиха фасадата му с интересни лозунги.

По-рано пък имаше организация, целяща да посрещне и обсади Бойко Борисов при завръщането му от заседанията в Брюксел. 
Иначе, шествия срещу властта и прокуратурата се провеждат и сега из цялата страна, а и в много градове в Европа и по света. Особено интересно е край Синеморец, където внушително множество готви гражданско неподчинение.
Към 20:00 часа няма сведенията да има ескалация и протестите в столицата и в провинцията протичат мирно.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *