125 W ултрабързо зареждане на китайската Oppo запълва 4000 mAh батерия за 20 минути

Сподели статията с твоите приятели:

След като тази седмица беше разпространен тийзър, днес Oppo представи официално своята нова система за ултрабързо 125-ватово зареждане. Решението беше демонстрирано със смартфон с 4000 mAh батерия, която беше заредена от 0 до 100% в рамките на изумителните 20 минути. 

Китайската компания отдавна се занимава с разработки в сферата на технологиите за бързо зареждане на смартфони, но днешният анонс надминава всички, познати досега решения. 

125 W зареждане е способно да зареди от 0 до 100% батерия с капацитет 4000 mAh или само за 5 минути да запълни 41% от капацитета ѝ. Уау! 

Разбира се, тук не става въпрос просто за някакво ново зарядно, а за цялостна система, която включва зарядното, кабела и батерията в самото устройство – всички те трябва да са съвместими с технологията. 

На този етап не знаем кой ще е първият смартфон с иновативното решение.

125 W ултрабързо зареждане на китайската Oppo запълва 4000 mAh батерия за 20 минути - 125 W ултрабързо зареждане на китайската Oppo запълва 4000 mAh батерия за 20 минути

Компанията представи днес и 65 W технология за бързо безжично зареждане, която нарича AirVOOC. Тя зарежда 4000 mAh батерия за 30 минути. Тук също не се посочва кога решението ще може да се използва от реално устройство от потребителите. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *