12″ MacBook се завръща с чипсет от Apple и 15-20 часа живот на батерията

Сподели статията с твоите приятели:

Apple планира съвсем скоро да възроди 12-инчовия си MacBook, който може да не беше сред най-популярните лаптопи на компанията, но изглежда ще има нов живот с новите процесори Apple Silicon. Според слуховете от китайския The China Times, устройството ще бъде представено до края на тази година. 

Очаква се въпросният 12-инчов MacBook да използва чипсета A14X на Apple, чието кодово име е Tonga. Същото решение се очаква и при следващото поколение iPad Pro.

Първият процесор на Apple ще има 12 ядра – 8 високопроизводителни и 4 за по-леки задачи, които ще подпомагат оптимизацията живота на батерията. Информация на Bloomberg от по-рано гласеше, че Apple разработва и процесори с повече от 12 ядра. 

За лаптопа се посочва, че ще предлага много солидна батерия, с живот между 15 и 20 часа, ще има USB Type-C (да се надяваме не само един порт), а теглото му ще бъде под 1 кг.  

Дали този MacBook ще бъде първият компютър на Apple с новите им процесори Apple Silicon, заменящи Intel, предстои да разберем. Припомням ви, че през юни т.г. компанията обяви, че започва преход от Intel към своите решения, който ще продължи 2 години, докато не обхване всички модели Mac. По-ранна информация гласеше, че сред първите модели с Apple Silicon ще бъдат нов 13″ MacBook Pro, както и нов iMac. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *