10 от най-култовите фрази на проф. Кантарджиев – България

Сподели статията с твоите приятели:

8 март 2020 година. Денят, в който коронавирусът стъпи в България. От тогава страната ни, заедно с целия свят, се бори с пандемията от COVID-19.
През цялото това време здравните власти, обединени в Националния оперативен щаб, поднасяха информация за развитието на коронавируса у нас и в чужбина.
Един от членовете на НОЩ се грижеше надлежно населението да бъде информирано, но и да не губи чувството си за хумор. Минути, след като стана ясно, че директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев е пенсиониран, социалните мрежи бяха залети от негови цитати и любими реплики.
Предлагаме ви класация на десетте най-запомнящи се фрази на проф. Кантарджиев:10. Козунаците са много хубаво нещо, ако са пакетирани, ще бъде идеално. Репликата на проф. Кантарджиев е от април 2020 г., по време на посещение на пазара във Враца.9. Който кашля, който киха, който му тече носа, който го боли гърло, си стои вкъщи.Репликата на проф. Кантарджиев е от април 2020 г., по време на посещение на пазара във Враца.8. Надявам се времето да е сухо и горещо, за да се чувства дискомфортно вирусът.Репликата на проф. Кантарджиев е от май 2020 г. в ефира на NOVA.7. Тези силни и хубави мъже, ако ги заболи гърлото и вдигнат температура, почват по нощите да се обаждат на познати за прием в болница Репликата на проф. Кантарджиев е от януари 2021 г. в ефира на NOVA по повод мъжкото хоро в Калофер.6. Тази мол мания у българите не я разбирам, ама не се събирайте, излизайте навън.Призивът на проф. Кантарджиев е от юни 2020 г.
5. След мач – една седмица по-внимателно в контактите си с близките си.Призивът на проф. Кантарджиев е отправен към футболните фенове през юли 2020 г.4. Когато се срещнете на улицата, не се целувайте и не се прегръщайте. Много са ми смешни някои като тръгнат да се ръкуват.Репликата на проф. Кантарджиев е от юни 2020 г. 3. Който си пуши, да продължава да си пуши.Репликата на проф. Кантарджиев е от септември 2020 г.,по повод проучване за рисковите заболявания, които съпътстват коронавируса и за кого е най-опасен.2. Никой не се е задушил от маската, тя ще ни спаси от коронавирус.Репликата на проф. Кантарджиев е от октовмри 2020 г., на брифинг на Националния оперативен щаб в Министерския съвет.1. От оперативния щаб и от интервюта пред медии пари не съм взимал. Ние, като лекари, не сме тръгнали да забогатяваме от пандемията и страданието на хората”.Репликата на проф. Кантарджиев е от юни 2020 г. в медийно участие пред NOVA.
Колоритният образ на проф. Кантарджиев го направи един от най-обичаните експерти у нас. А фенове създадоха редица колажи и гифове с неговия лик. 

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *