10 неудобни въпроса зададоха жителите на Дупница на избрания от тях кмет – България

Сподели статията с твоите приятели:

Десет неудобни въпроса задават публично чрез сайта на колегите от Флагман жителите на Дупница, които не са заспивали от 31 юли т.г., откакто безследно изчезна 43-годишният им съгражданин Янек Миланов. За мистерията, пропита с догадки за жестока насилствена смърт, застигнала невинния Янек след качването му в джипа на скандалноизвестния бивш гард на братя Галеви – Васил Капланов, достатъчно се изписа, а отговорни фактори в държавата си направиха и пиар на гърба на близките на Янек, надяващи се на справедливост и възмездие, очакващи все още чудото той да се върне жив и здрав отнякъде.
Очевидно, от въпросите, които публикуваме без редакторска намеса по-долу, хората са наясно с манталитета на местния началник на МВР Борислав Динев и зависимостите му от съмнителни мафиотски структури, една от които свързана със считания доскоро за недосегаем Васил Капланов. Въпросите са отправени към министър Христо Терзийски и Дирекция “Инспекторат” към МВР.
1. Изначално е имало данни за отвличане. Въпреки това полицията не е докладвала материалите в Окръжна прокуратура – гр. Кюстендил, която е компетентна да разследва такова престъпление.
2. Въпреки че е имало данни Васил Капланов да е замесен в отвличането и е посочен като лице, което последно е видяло Янек Миланов, същият не е задържан до 24 часа.
3. Няма данни в първите часове на отвличането да е бил разпитан приятелят на Янек, който последен го е видял да се отправя за среща с Васил Капланов.
4. Защо, след като още в началото е имало твърдение, че Янек Миланов се е качил в колата на Васил Капланов, не е бил направен своевременен оглед или претърсване и изземване на автомобила, в който са били двамата, за да се запазят и изземат следи.
5. Не са били извършени своевременни действия по претърсване и изземване в жилища, обитавани от Васил Капланов за откриване, запазване и изземване на следи.
6. Няма данни и не е известно в първите дни след отвличането на Янек Миланов, да са проверявани защитните версии на Капланов.
7. Досъдебното производство е образувано една седмица по-късно.
8. Не са били отчетени обстоятелствата, че преди инцидента срещу личността и имуществото на Янек Миланов е имало посегателства, по които са входирани жалби в РУ- Дупница.
9. Първоначално делото е било разпределено на полицейски служител, който впоследствие е излязъл в отпуск.
10. Досъдебното производство е образувано и разпределено на прокурор, който излиза в отпуск.
И накрая, като връх на тоталното разлагане на властта в Дупница припомнят общоизвестен факт за игралната зала “Бавария”, стопанисвана повече от 20 години в родната къща на Борислав Динев. Казиното с ротативките и десетки игрални автомата е регистрирано формално на името на баща му Иван, но кой прибира печалбата и осигурява чадъра в Икономическа полиция, Прокуратура и НАП, е повече от ясно.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *