Юристът Радомир Чолаков да бъде на избираемо място в пловдивската листа на ГЕРБ, наредил Борисов

Сподели статията с твоите приятели:

Радомир Чолаков Снимка: БНР

Мотивът е, че като кандидат–депутат и народен представител Чолаков се е представил добре

В кандидатдепутатската листа на ГЕРБ могат да бъдат включени и районни кметове. Лидерът на партията Бойко Борисов даде картбланш на идеята на областния координатор Иван Тотев на днешната среща в София, съобщава „Марица”.

Борисов е приел и другото предложение на Тотев – за повече партийно присъствие в листата за сметка на гражданската квота. Изричното условие, което лидерът на ГЕРБ постави пред пловдивския партиен началник, е на избираемо място да си остане юристът Радомир Чолаков. Мотивът е, че като кандидат–депутат и народен представител Чолаков се е представил добре, обясни Иван Тотев.

Двамата с Борисов са се разбрали да не се провеждат събрания в районните структури по повод листата. Тя може да бъде коригирана на ниво градско ръководство, в което участват председателите на районните организации и кметът Здравко Димитров, макар че той от утре е в болничен и ще поддържа връзката онлайн, ако това е възможно.

Окончателното решение за листата на ГЕРБ в Пловдив ще бъде взето от Изпълнителната комисия, подчерта Тотев, който е и член на ИК. Той допълни, че Радомир Чолаков вероятно ще е на трето или четвърто място, а другите кандидати от гражданска квота могат да бъдат преместени,без да са в челната петорка. Това са скулпторът Вежди Рашидов и бившият кмет на Пловдив Спас Гърневски.

Бойко Борисов е потвърдил, че ще води пловдивската листа, каквато традиция спазва от 2009 г. досега.

 

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *