Щурмът в Капитолия наживо: Напускат ключови хора на Тръмп | |

Сподели статията с твоите приятели:

9:00 българско време/2:00 вашингтонско време. Съветникът на Тръмп по националната сигурност Мат Потингър подаде оставка в отговор на реакцията на президента за щурма на Белия дом от негови поддръжници.

Потингър е коментирал пред Си Ен Ен, че е нямало много за обмисляне относно решението му. Няколко от най-близките съветници на президента, вкл. този по националната сигурност Робърт О’Браян и заместник-началникът на администрацията в Белия дом Крис Лидъл, обмислят оставки, предаде Си Ен Ен.

Rock bottom – или дъното. Така медиите и хората описват случилото се в Капитолия снощи.

Дебатите в Сената продължават.

Шест часа след щурма Сенатът възобнови дебатите по възраженията на републикански представители срещу изборната победа на демократа Джо Байдън на президентските избори през ноември.

Голям брой американски конгресмени и 13 сенатори имаха намерение да оспорят гласовете в електоралната колегия от шест щата, които подкрепиха Байдън. Трима от републиканските сенатори, които първоначално оспорваха гласовете на електорите, заявиха, че оттеглят възраженията си след щурма на Капитолия и сблъсъците на демонстрантите със силите на реда.

Лидерът на мнозинството в Сената, републиканецът Мич Макконъл, заяви, че Конгресът “няма да бъде разколебан” да утвърди резултатите от изборите. Той каза, че демонстрантите са се опитали да възпрепятстват демокрацията, но са се провалили. Макконъл има намерение да продължи сесията на Сената до утвърждаването на резултатите.

Камарата на представителите на Конгреса също се събра да продължи процедурата по утвърждаване на изборните резултати. Председателката й Нанси Пелоси заяви, че утвърждаването на Байдън ще покаже на света, че Конгресът няма да се огъне.

“Въпреки срамните действия, ние все пак ще постъпим така, ще бъдем част от една история, която ще покаже на света от какво е направена Америка”, каза Пелоси.

Очаквайте подробности.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *