Честит юбилей на Вишеградската четворка! Това са най-сигурните страни за живеене в Европа

Сподели статията с твоите приятели:

Честит юбилей на Вишеградската четворка! Днес Полша, Чехия, Унгария и Словакия със своето 65-милионно население е неозабиколим фактор в ЕС. Това написа депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков в страницата си във Фейсбук по случай 30-годишнината от основаването на групата.

 

Вишеградците са с развита икономия и се спасиха от джендър идеологията и ислямизацията. Това са най-сигурните страни за живеене в Европа. Тук мигранти не обезглавяват свещеници, учители и полицаи; не изнасилват малолетни, казва още Марков

 

Ето го и целия пост на Марков:

 

Приятели,
Точно преди 30 г. на този ден в красивото унгарско градче зад завоя на Дунав – Вишеград, се събират легендарните президенти на Чехословакия – Вацлав Хавел, на Полша – Лех Валенса и премиерът аристократ на Унгария Йожеф Антал, и основават Вишеградската тройка /станала четворка, след разделянето на Чехословакия/. Вишеград е избран неслучайно – през 1336 г. кралете на тези държави сключват важен търговски договор.

Днес, Вишеградската четворка /Полша, Чехия, Унгария и Словакия/ със своето 65-милионно население е неозабиколим фактор в Европейския съюз. Те станаха „Новия мотор на Стара Европа“ – думи на Доналд Тръмп пред стотици хиляди поляци във Варшава.

Вишеградците са с развита икономия и се спасиха от джендър идеологията и ислямизацията. ТОВА СА НАЙ-СИГУРНИТЕ ЗА ЖИВЕЕНЕ СТРАНИ В ЕВРОПА. Тук мигранти не обезглавяват свещеници, учители и полицаи; не изнасилват малолетни; не разстрелват по улиците; не палят християнски катедрали. Прав е Орбан като казва: „През 1989 г. мислехме, че ЗАПАДЪТ Е НАШЕТО СПАСЕНИЕ, А СЕГА МИСЛЯ, ЧЕ НИЕ СМЕ СПАСЕНИЕТО НА ЕВРОПА.“

Унгария, Чехословакия и Полша ще останат завинаги в историята на човечеството с крайната си непримиримост към комунизма. Унгарците въстанаха всенародно 1956 г. и се биха с 3000 съветски танка, а през 1989 г. събориха първата тухла от Берлинската стена, отваряйки границата с Австрия; цяла Прага излезе на улицата срещу съветските танкове 1968 г., а Ян Палах се самозапали; в 40-милионна Полша 10 милиона членуваха в антикомунистическия синдикат „Солидарност“. И пак ще цитирам феномена Виктор Орбан: „Ако чакахме на Запада, още щяхме да сме във Варшавския договор и СИВ“.

Към Вишеградската група днес гравитира Словения и Прибалтийските страни, с половин крак при тях е и Сърбия. Дай Боже, да ни прихване и нас!
Честит юбилей, вишеградци!

 

“>

 

Източник: epicenter.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *