Частични избори за кметове се проведоха в 13 области у нас – България

Сподели статията с твоите приятели:

Жителите на 22 кметства и 2 общини избират кмет. В 2-те общини и 19 кметства ще се проведе частичен местен вот, а в 3 населени места – нови избори. Това е първият вот у нас на фона на епидемията от Covid-19. Окончателните резултати се очакват по-късно тази вечер.

Ясно е името на новия кмет на община Септември. Изборът беше предизвестен от самото начало, тъй като единственият кандидат е съпругата на бившия кмет – Васка Рачева. Марин Рачев беше отстранен заради доказан конфликт на интереси. През целия изборен ден жалби и сигнали за нарушения в Общинската избирателна комисия не са постъпили. Въпреки че кандидатът беше само един, хората в Септември отидоха до урните, съобщи БНТ.
До частичния вот в средногорската община Стрелча се стигна, след като кметът Стойно Чачов беше отстранен от съда, заради участието му в търговско дружество. Днес той отново се бори за кметския пост, заедно с още двама претенденти. В Общинската избирателна комисия постъпиха няколко жалби за нарушения – на изборния процес и за агитация в изборния ден.
Местните избори в провадийското село Бозвелийско бяха касирани, тъй като експертизи показаха, че 1/3 от бюлетините са били изписани с химикали с изчезващо мастило. Хората се надяват този път частичните избори да не се манипулират и казаха какво очакват от новия кмет.
Ясен е кметът и на вълчидолското село Брестак – това е Нели Димитрова. Тя беше и единственият кандидат за поста. Хората искат от нея да работи за подобряване на инфраструктурата в селото и решаване на проблема с безработицата.
Изборите навсякъде преминаха при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.
В изборните секции се извършваше и постоянна дезинфекция на помещенията.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *