Цветанов: Официални правителствени представители са зависими от Русия | |

Сподели статията с твоите приятели:

Официални правителствени представители са зависими от Русия. 

Официални правителствени представители са зависими от Русия - Цветанов: Официални правителствени представители са зависими от Русия | |

Това заяви бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Тази събота“ по bTV и посочи Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Бойко Борисов като представилите на кабинета, които могат да отговорят кой е зависим от Руската федерация.

„Имаше ли външна намеса, имаше ли срещи, които да са провеждани извън страната, да се коментират тези енергийни проекти с Русия и това, което се случва с АЕЦ „Белене“, попита Цветанов.

По думите му правителството действа непрозрачно в енергийната сфера.

„Два въпроса – 90% на този газ резервиран ли е от „Газпром“, договорили ли са вече тези договори със Сърбия, Унгария и Словакия, ако е така, как ще изпълним европейските директиви, че трябва да има диверсификация реална и да попитаме с какви средства се изгражда „Турски поток“, защото той се изгражда със заеми“, каза Цветанов.

Последва незабавен отговор на енергийния министър Теменужка Петкова. Пред bTV тя заяви: „Категорично не съм съгласна, за да не кажа, че съм отвратена. Премиерът, аз и вицепремиерът сме защитавали националните интереси. По отношение на „Турски поток“ са спазени всички европейски директиви.”

Петкова коментира и преговорите с „Атомстройекспорт“: „Успяхме да отвоюваме от „Атомстройекспорт“ 90 млн. лв., които българският данъкоплатец не плати. В чий интерес работи премиер вицепремиер, министър на енергетиката, в чий.”

Цветанов отрече някога да е записвал Бойко Борисов и изрази учудване, че никой не е защитил председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. 

В студиото той потвърди, че започва нов политически проект, който ще бъде учреден до септември и засега няма име. Решено е обаче, че новата формация ще участва в парламентарните избори през пролетта на 2021 година.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *