Цветанов обяви, че ще учреди партията си до септември. 2021 отива на избори | |

Сподели статията с твоите приятели:

Цветан Цветанов ще направи собствен политически проект, а до септември месец ще бъде проведен Инициативен комитет и учредяване на партията.

Това обяви бившият втори човек в ГЕРБ в интервю за “Тази събота” по bTV.

Той не съобщи името на проекта. Възможните имена още се обсъждали.

От думите му стана ясно още, че през 2021 г. ще участва в редовните парламентарни избори. Цветанов обясни, че е взел това решение, след като е получил огромна подкрепа от симпатизантите си за решението да напускане партията на Бойко Борисов.

“Ще се поостаря да изградя това, което мога да правя, но ще премахна грешките, които съм допускал при самото структуриране и изграждането на ПП ГЕРБ. Най-голямата грешка беше, че нямах опит – имах огромна енергия, обикалях страната, докато някои се занимаваха с други дейности“, каза Цветанов.

По думите му към днешна дата отношенията му с Борисов са “никакви”. Все пак на рождения му ден, на Цветница и на Великден премиерът му се обадил, за да му честити празниците.

„За неговия рожден ден пуснах един есемес, защото когато му се обадих, той не вдигна телефона. Пожелах му здраве и успех“, разказа Цветанов, който сега е председател на Евроатлантическия център за сигурност.

Той добави, че при срещите му с хора от партията, които са били съпричастни към идеята на ГЕРБ от 2006 г., останал с впечатление, че те вече нямат доверие в политическата формация.

„Има непоследователност и хаос в управлението. Самият факт, че се правят предложения за законодателни промени, където не са намерили място в управленската програма на нито една политическа сила, означава, че се правят законодателни промени, които не отговарят на потребността“, коментира Цветанов. Той даде пример с идеята за създаване на Държавна петролна компания. По думите му реализацията на подобен проект ще ни върне 20 г. назад заради липса на пазарен принцип. И в момента има регулатори, които може да следят за монопол на пазара, посочи Цветанов.

„Давам за пример и последното вето на президента, свързано с НСО и това, което се прави като възможност за подобна структура в МВР. Това е различието, което съм имал и докато бях председател на вътрешната комисия в парламента. Тогава казах на зам.-министъра Краси Ципов, че докато аз съм председател на вътрешната комисия – това няма как да стане, защото не кореспондира с управленската програма, която ние сме говорили“, коментира още той.

Цветанов посочи, че сливането на СОБТ с Жандармерията ликвидира структурно звено, което трябва винаги да е в боеспособност и да бъде на прякото подчинение на главния секретар на МВР. 

Цветанов определи като нелепи предположенията, че стои зад снимките от спалнята на премиера. Той заяви, че няма достъп до най-личното пространство на Борисов.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *