Христо Иванов: Когато бях министър, Плевнелиев не ме подкрепи за модернизация на прокуратурата | |

Сподели статията с твоите приятели:

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов отговори и на думите на президента Росен Плевнелиев, който вчера коментира в ефира на bTV, че главният прокурор Иван Гешев е бил избран по правилата на Христо Иванов.

Няма правила, които да променят факта, че българските политици и депутатът Пеевски са напълнили Висшия съдебен съвет с “калинки”, които са били изпратени, за да изберат Гешев, заяви Иванов в сутрешния блок на bTV днес.

“Реформата, която исках да направя, трябваше да доведе до политическа отговорност за действията на ВСС. Най-големият проблем е концентриран в прокуратурата, от която зависи законността в страната. Когато бях министър, влязох във всекидневен конфликт с тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров. Настоявах за контрол и модернизация на държавното обвинение. Бях сам. Плевнелиев не ми даде картбланш и не ме подкрепи”, коментира той.

Иванов добави, че преди година Росен Плевнелиев му се обадил да го “кандърдисва” да направят обща кандидатура с ГЕРБ за кмет на София. “Казах му – Борисов е заложил България, ГЕРБ, управлението си в сарая на Доган, ще назначи Гешев и ще той ще превърне страната в безправно състояние”, заяви той.

Съпредседателят на “Демократична България” каза, че е координирал с НСО акцията си при първото събитие в парк “Росенец”, но не и при второто, когато край Бургас имаше и жандармерия.

“Поне кметът на Бургас имаше достойнството да нарече действията на жандармерията грешка. Видя се, че Борисов не може да си контролира хората на място. И сега сложи човека, който беше на място там и ръководеше акцията. Това е най-голямото доказателство, че става въпрос за една смяна на пластелинено човече на Пеевски с друго”, коментира Иванов.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *