Хаджигенов: Има препоръки да бъде отстранен директорът на Националната служба за охрана | |

Сподели статията с твоите приятели:

Утре или в сряда е възможно промените в закона за НСО, които предвиждат намаляване на броя охраняеми до тримата големи, да влязат за разглеждане в пленарната зала. Въпреки сътресенията е важно парламентът да продължи да работи по тези важни промени в законодателството, заяви депутатът от “Изправи се, БГ! Ние идваме” Николай Хаджигенов пред БНР.

Днес три парламентарни комисии заседават извънредно – за разследване на полицейското насилие на протестите миналото лято, за измененията в закона за Националната служба за охрана и за предложените от “Демократична България” промени в Закона за съдебната власт. 

По думите на Николай Хаджигенов, който е председател на комисията, разследваща полицейското насилие, от членове на комисията са постъпили препоръки да бъде отстранен и разследван настоящият директор на НСО Емил Тонев. Причината е “унищожаване на записите от протестите”. 

Според адв. Хаджигенов е време Софийската градска прокуратура и останалите прокуратури да се еманципират окончателно.

“Софийската градска прокуратура и Върховната прокуратура водят своя мълчалив протест, откакто Гешев е главен прокурор, с което не съм съгласен. Както виждате, главният прокурор ги игнорира успешно. В краткия живот на 46-ото НС Иван Гешев при трите си явявания къса всички ризи, обяснявайки как той не командва никого, от него не зависи нищо и той просто отговаря за килера с метлите на чистачките”, смята Николай Хаджигенов.

Той каза още, че се надява президентът да събере сили да вземе едно трудно решение и да остави Народното събрание да разгледа тези законопроекти.

“На тези позиции човек трябва да взима трудни решения. Тук ще хвърля и камъче по прозореца на председателя на Народното събрание Ива Митева. Конституцията не ѝ дава възможност да взима решения, тя трябва да свика заседание”, смята Николай Хаджигенов.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *