Хаджигенов да се извини на всички полицаи за унижението през лятото

Сподели статията с твоите приятели:

Протестър хвърля слама край полицаи, за да ги запали. Снимка: My Sofia

И днес той и нашите политически опоненти продължиха да използват полицията за политическата си алчност, написа във фейсбук бившият вътрешен министър

„Тази сутрин в Народното събрание поисках от адвокат Николай Хаджигенов да се извини от парламентарната трибуна на всички български полицаи за унижението, на което те бяха подлагани по време на протестите през миналото лято“. Това написа в профила си във Фейсбук народният представител от ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Младен Маринов.

„На 2 септември 2020 г. и почти през цялото време на протестите българското общество стана свидетел на ковчези, черни знамена, бесилки, палене на слама, хвърляне на бомбички и на какво ли още не – все неща, които унижаваха всички полицаи, които бяха там на площада. Унижаваха ги пред очите на техните семейства и на техните деца.

Ако Хаджигенов и нашите политически опоненти наистина са за демокрация и за работещи институции, то той трябваше да излезе и от парламентарната трибуна да декларира, че не подкрепят подобни действия срещу демокрацията и хората, които пазят демокрацията. Защото полицаите бяха, са и ще продължат да бъдат на площада, за да пазят демокрацията“, заявява той.

„Аз цял живот съм бил полицай и съм правил това за 90% от хората, които стоят в залата на парламента сега. Вчера всички видяха, че полицаите направиха същото и за новата политическа сила в Народното събрание. Това е тяхната работа.

Полицаите са съвременните герои и ако те не бяха там, на поста си, в момента в България щеше да има гражданска война. Затова държа г-н Хаджигенов да се извини на тези хора от парламентарната трибуна. Но и днес, нашите политически опоненти, и особено това лице, продължиха да използват полицията и Министерството на вътрешните работи за собствените си политически стремежи и за собствената си политическа алчност. А с думите си доказаха нашата теза, че се опитват да отклонят българското общество от истинския му дневен ред“, се казва още в позицията му.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *