Френски министри нарушавали мерките на тайни партита | |

Сподели статията с твоите приятели:

Френският вътрешен министър Дарманен възложи на префекта на парижката полиция да провери сигнали на медиите, които съобщават за участието на редица френски министри в тайни партита в ресторанти, които са затворени заради пандемията от коронавирус, предаде БГНЕС.

„Помолих префекта на парижката полиция да провери точността на докладваните факти и ако те бъдат потвърдени, да изправят пред съда организаторите и участниците в тези тайни вечери“, написа Дарманен в Tуитър.

Репортажът, излъчен от телевизионния канал M6, е от предполагаемо работещо тайно заведение, намиращо се в скъп квартал на Париж. Нито сервитьорите, нито клиентите носят маски. Каналът показа и кадри от частно парти, където десетки хора дойдоха без маски и не спазваха социална дистанция. Репортажът е заснет със скрита камера.

Журналистите са се свързали с един от организаторите на партито. Човекът, застанал пред камерата с променен глас, заяви, че е присъствал на вечери в ресторанти, на които са присъствали и членове на френското правителство.

Парижката полиция потвърди, че е започнала разследване, за да идентифицира организаторите и участниците в ъндърграунд партитата.

Глобата за нарушаване на ковид ограниченията е 135 евро. Организаторите на незаконни партита могат да получат до една година затвор и глоба от 15 000 евро.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *