Френският премиер получи ‘гащи’ като протест срещу COVID мерките | |

Сподели статията с твоите приятели:

Търговците на бельо във Франция организираха необичаен протест срещу ограничителните мерки, въведени заради коронавируса, по силата на които магазините за бельо остават затворени. От близо седмица търговците на бельо изпращат “гащи” на френския премиер Жан Кастекс, предава БТА. 

Освен любопитната протестна пратка търговците са адресирали до министър-председателя и писмо, в което защитават естеството на търговията си.

В него се припомня, че “бельото е съществен елемент от ежедневието на хората и всеки човек посяга именно към него, когато трябва да се облече сутрин”.

Търговците на бельо не разбират защо магазините им продължават да бъдат затворени, за разлика от фризьорските салони например.

Те настояват и за увеличение на антикризистните помощи, които получават, за да могат да плащат на доставчиците си. Проблемът засяга независимите търговци, тъй като те нямат възможността да върнат стоката, която не са продали, за разлика от веригите. 

От администрацията на премиера Кастекс потвърдиха, че са получили колети, без да уточняват какво е съдържанието им. Оттам заявиха, че вероятно пратките ще бъдат предадени на благотворителни организации.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *