Франция осъди петима българи за принуждаване на хора с увреждания да просят

Сподели статията с твоите приятели:

Франция осъди петима българи за участие в престъпна група, занимаваща се с трафик на български граждани за Франция с цел просия. Голяма част от потърпевшите са били хора с физически увреждания и са предимно от села в общините Долни Дъбник и Искър.

Дирекция “Международно сътрудничество” в МВР е получила информация от френската държава, че властите там са установили наличието на незаконно селище с около 150 жители в района на стадион “Муниципал” в Тулуза. Хората са се занимавали с просия, а цялата организация се е извършвала от български граждани.

В Париж е установена организирана престъпна група, която се занимава с трафик на български граждани за Франция, информират още френските власти. Те задържат десет български граждани, по подозрение в организиране и експлоатиране на други българи, които след упражнена принуда са просили по улиците в Тулуза. Само петима от задържаните впоследствие са осъдени за участие в престъпната група, трафик и експлоатация на лица в периода 2015 г. до днес. За тези престъпления се предвижда наказание от лишаване от свобода за най-малко 3 години, съобщава Специализирана прокуратура в България.

По делото са събрани доказателства и за извършени вторични престъпления – набиране и транспортиране на отделни лица с цел да бъдат използвани за сексуална експлоатация, съобщават още от прокуратурата.

Френската полиция е идентифицирала над 30 български граждани, пребиваващи на територията на Франция, които са станали жертви на престъпната група. Повечето от тях са били хора с физически увреждания, като набирането им е осъществявано на територията на България. Пострадалите лица са предимно от села от районите на общините Долни Дъбник и Искър.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *