Фалшиви спасители употребиха иконата Левски, използвайки посланието му

Сподели статията с твоите приятели:

Цвета Караянчева в Карлово. СНИМКА: НС

Фалшът, лицемерието и разделението не създават, те само сеят разруха,смята председателят на парламента

Васил Левски е първият обединител на нацията, в името му търсим и ще търсим утеха и надежда дори в миговете на най-голямо разединение“. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на възпоменателната церемония в Карлово по повод 148-ата годишнина от гибелта на Апостола.

Фалшиви спасители употребиха иконата „Левски“, използвайки посланието му. Фалшът, лицемерието и разделението не създават, те само сеят разруха. Затова Левски свети най-силно – нека, вместо да го скверним, да се стараем да останем верни на духа му“, подчерта Караянчева.

На днешния ден имаме нуждата да се събираме, да сме заедно с други българи, да говорим за Васил Левски и за това, което означава той за нас“, отбеляза председателят на Народното събрание. Вродената ни потребност да се връщаме към наследството и веруюто на Апостола на свободата е една от чертите, които ни определят като нация, заяви Цвета Караянчева.

Председателят на парламента посочи, че Васил Левски ще остане в съзнанието на всички българи със своята морална чистота, със светостта на неговата саможертва, с искрената човечност, която днес наричаме толерантност. Той съумява само с няколко думи ясно да прокара браздата между патриотизма и национализма, подчерта Цвета Караянчева. Тя отбеляза, че „Наредата на работниците за освобождението на българския народ” и проекта за устав на БРЦК, излезли под перото на Апостола, са едни от най-значимите предвестници на Търновската конституция – и като дух, и като източник на вдъхновение.

На възпоменателната церемония председателят на Народното събрание прие строя на представителните роти от Карловския гарнизон.

На честването присъстваха кметът на Карлово Емил Кабаиванов, председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов, народните представители Младен Шишков, Данка Юртова, Веска Ненчева, Джевдет Чакъров, Халил Летифов, Борис Ячев, Манол Генов, областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *