Угур Шахин иска да открие дъщерно дружество на BioNTech в Турция

Сподели статията с твоите приятели:

Изпълнителният директор на BioNTech Угур Шахин заяви, че неговата компания би желала да си сътрудничи с други, тъй като се стреми да увеличи производствения капацитет на своята ваксина срещу COVID-19, разработена с Pfizer и посочи, че обмисля да отвори подразделение в Турция. 

Шахин казва, че BioNTech има за цел да разпространи 1,3 милиарда дози от своя продукт до края на 2021 г. и че 70% от света трябва да бъдат ваксинирани преди следващата зима, за да се върне към „нормалния живот“, според интервю за Анадолската агенция. 

„Искаме да произведем повече от 1 милиард дози с Pfizer през следващата година. Трябва да ги разпространим в повече от 80 страни “, казва той. „Това не е лесно. Ваксините се произвеждат по сложен начин. Отново ще си сътрудничим с други компании ”, отбелязва Шахин, предаде БГНЕС. 

„Ако успеем да финализираме плановете си за това как да увеличим капацитета, можем да го пуснем през януари или февруари. Мисля, че можем да го увеличим. Все още нямаме гарантиран план”, посочва той. 

Анкара се съгласи да закупи 4,5 милиона дози от ваксината BioNTech / Pfizer, с възможност за закупуване на 30 милиона дози по-късно. 

Шахин, син на турски имигрант в Германия, казва пред Анадолската агенция, че BioNTech води преговори с турската държавна научна агенция Tubitak и че целта му е да достави 30-те милиона дози на страната до края на 2021 г. 

“Голяма радост е да мога да помагам на хората в Турция,” казва изпълнителният директор, цитиран от Анадолската агенция. 

„Ние също искаме да проведем изследвания в Турция. Разговаряме с „Тубитак“, започнахме работа с някои професори в университетите. Искаме да открием дъщерно дружество на компанията BioNTech в Турция ”, казва д-р Шахин.

Източник/ци: expert.bg, dir.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *