Турция не иска да се извини за унижението на Урсула фон дер Лайен (видео) | |

Сподели статията с твоите приятели:

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че международният протокол е бил спазен при срещата във вторник на президента Реджеп Тайип Ердоган с европейска делегация в Анкара, когато председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се оказа без стол.

Вчера Еврокомисията възрази срещу пренебрежителното отношение към Фон дер Лайен.

ЕС бе представен на срещата от Фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. На кадри от събитието се вижда как Ердоган и Мишел заемат единствените две кресла в помещението, а дамата трябва да отиде встрани и да седне на отдалечен диван.

Освен гаф за домакините, това е и гаф за председателя на Европейския съвет, който не реагира – вместо да защити Фон дер Лайен.

На пресконференция днес в Анкара турският министър на външните работи подчерта, че проведените с гостуващите европейски представители разговори са били “ползотворни и за двете страни”.

По повод възникналите спорове около спазването на протокола Чавушоглу твърди, че са приложени правилата на международния протокол и са изпълнени исканията и препоръките на ЕС.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *