Тръмп смята, че американците не се ваксинират, защото не вярват на Байдън | |

Сподели статията с твоите приятели:

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че спадът в нивата на ваксинация срещу коронавирус в страната се дължи на недоверието към администрацията на сегашния държавен глава Джо Байдън.

“Джо Байдън неуморно говори за успеха, постигнат от неговата администрация, при разпространението на ваксините, разработени като част от операцията “Warp Speed”, с други думи от администрацията на Тръмп”, каза бившият президент.

През пролетта Байдън си постави за цел да ваксинира 70% от американците до Деня на независимостта 4 юли, но това не е постигнато. Неговите дела далеч не са най-добрите. Той изостава много от графика и хората отказват да се ваксинират, защото нямат доверие на неговата администрация, не вярват на резултатите от изборите и със сигурност не вярват на фалшивите медии, които отказват да говорят истината, смята Тръмп.

По данни на университета Джонс Хопкинс в САЩ са регистрирани над 34 милиона случая на коронавирус, 609 000 души са починали. Страната се нарежда на първо място в света и по двата показателя.

Според американските центрове за контрол и превенция на заболяванията 56% от населението на страната (над 185,7 милиона души) са получили поне една доза от ваксините и около 48,5% (160,9 милиона души) са напълно ваксинирани.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *