Тръмп напусна Гилдията на актьорите, преди да го изключат от там | |

Сподели статията с твоите приятели:

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп прекрати членството си в Гилдията на актьорите, която го заплаши с изключване заради щурма на Капитолия от 6 януари, предаде AP. 

Тръмп съобщи за решението си в писмо до председателя на гилдията и Американската федерация на телевизионните и радиоартисти Габриел Каретрис.

Ето какво написа той: “Помогнах на много кабелни телевизии (за които преди да вляза в политиката се говореше, че са на умиране) и създадох хиляди нови работни места в големите телеканали, включително тези, които разпространяват фалшиви новини!”

Гилдията отговори кратко с “Благодаря!”. 

Управителният съвет на гилдията заяви, че бившият президент на САЩ е нарушил принципите ѝ за членство заради действията си, свързани с обсадата на Капитолия.

“Водеше неразумна кампания за дезинформация, насочена към дискредитиране и в крайна сметка застрашаване живота на журналисти, много от които са наши членове”, аргументатираха се от профсъюза. 

Случаят трябваше да бъде обсъден от Дисциплинарния комитет на гилдията. Тръмп беше член на организацията от 1989 г. 

Той е вторият президент след Роналд Рейгън, който е членувал в профсъюза. Тръмп е участвал във филмите “Сам вкъщи 2”, “Зулендър”, “Уолстрийт: Парите никога не спят” и телевизионните програми “Принцът от Бел еър”, “На живо в събота вечер”, “Стажантът” и “Звездни стажанти”. 

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *