Три сръбски МиГ-29 кацнаха в авиобаза Граф Игнатиево | |

Сподели статията с твоите приятели:

Три самолета МиГ-29 от състава на Военновъздушните сили на Република Сърбия кацнаха в авиобаза Граф Игнатиево днес, за участие в съвместни полети над море, съобщиха от министерството на отбраната. Полетите ще се проведат в рамките на експерименталните и съвместни бойни стрелби с международно участие „Шабла 2021 – 2“. 

По-рано през деня с два вертолета Ми-17 пристигна част от летателния, инженерно-техническия и осигуряващия състав на западната ни съседка. Военнослужещите са включени в подготовката и участието на сръбските изтребители за изпълнение на отстрели и бойни стрелби по въздушни цели на зенитния полигон на ВВС „Шабла”. Експерименталните и съвместни бойни стрелби с международно участие „Шабла 2021 – 2“ ще се проведат в периода от 8 до 11 септември 2021 г. (резервен ден 12 септември 20201 г.). В тях ще участват зенитно-ракетни формирования и авиация от състава на българските и сръбските военновъздушни сили, както и формирования от Сухопътните войски и Военноморските сили от състава на Българската армия.

На първата част от учението през юни български изтребител МиГ-29 падна по неизяснени все още причини. Пилотът майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база “Граф Игнатиево”, началник на щаб на ескадрила, почина. 

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *