Третото Велико народно въстание ще е на Деня на независимостта – България

Сподели статията с твоите приятели:

Facebook/Отровното трио

Велико народно въстание ще има на 22 септември от 17:00 часа площад “Независимост” в столицата. Това обяви “Отровното трио”, предаде репортер на БГНЕС.
“Независимостта, свободата трябва да бъдат извоювани, не могат да дойдат като подарък. Това е причината, поради която ние събираме гражданите на площад “Независимост” именно тук не да празнуваме както се прави обикновено, ние призоваваме гражданите да дойдат на площад “Независимост”, за да заявят ясно и високо, че ние отново искаме своята независимост, този път от мафията, от корупцията и от подземния свят, които са в ръцете на Борисов”, каза адвокат Николай Хаджигенов.Той заяви, че на 22 септември ще чуем 5-те приоритета, които според тях са необходими за изход на България “от тази помийна яма, в която ни завлече управлението на Борисов”. “Защото ние смятаме, че българите вече са свободни граждани не само да изразят позицията си и възмущението си, а утре ще бъдат свободни да направят държавата си по-добра, по-свободна и демократична”, казаХаджигенов.Арман Бабикян посочи, че вчера с изненада открили, че Бойко Борисов е решил, че може да води разговори или преговори с “Отровното трио”. “Длъжни сме да дадем точен и ясен отговор. Преговори с Бойко Борисов няма да има. От него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори. Това смятаме, че е легитимният начин за развръзка на кризата в България. Тогава ще има не преговори, а разговори и то с българския народ, защото той е суверенът и той преценява, чия експертиза е достойна, на кого има доверие и съответно кого е решил да изпрати в българското народно събрание”, посочи той.
На 22 септември България отбелязва Деня на независимостта си, която е обявена на тази дата през 1908 г. от цар Фердинанд I.Това ще бъде третото поред Велико народно въстание. Първото и второто се състояха на 2 и 10 септември. На 2 септември събитието съвпадна с откриването на новата есенна сесия на Народното събрание, което заседава за пръв път в новата си сграда – бившия Партиен дом. Тогава се стигна до сблъсъци между полицията и протестиращите в късните часове на деня. Имаше много задържани, а също така пострадали журналисти, чуждестранен дипломат и обикновени граждани, които нямаха нищо общо с протеста. Второто велико народно въстание премина мирно, без насилие.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *