Тошко Йорданов съобщи, че има заплаха за убийство на Ива Митева

Сподели статията с твоите приятели:

Председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов обяви, че е постъпил сигнал за заплаха за убийство на председателката на Народното събрание Ива Митева.

“Преди малко разбрахме, че в 11.40 часа, ако не се лъжа, е постъпил сигнал за заплаха за убийство към г-жа Ива Митева”, каза Йорданов.

Заплахата е съвпаднала с момента, в който Митева е обявила от трибуната, че законът за НСО минава на първо четене. “Веднага някой се е активирал, за да изпрати имейл със заплаха за убийство към г-жа Митева, което е изключително гнусна политическа демонстрация”, каза Йорданов.

Адвокат Николай Хаджигенов от “Изправи се. БГ! Ние идваме!” каза, че имейлът е изпратен до Министерството на правосъдието, а ГДБОП работи вече по случая.

По-късно заместник-правосъдният министър Иван Демерджиев обясни, че сигналът срещу Митева е получен в четвъртък в 21.04 часа.

“Анонимен пише, че има пистолет и ще я убие, но е така написано и така илюстрирано, че е смешно”, каза Хаджигенов. Тошко Йорданов допусна, че заплахата за убийство е свързана с промените в закона за НСО, предава БТА.

Николай Хаджигенов каза, че в момента председателят на Народното събрание Ива Митева работи в кабинета си. На въпрос дали ще бъде засилена охраната й, той каза, че това не е сериозна заплаха, а Тошко Йорданов уточни, че това решение ще се вземе от НСО заедно с Ива Митева.

През 2016 г. премиерът Бойко Борисов обяви, че е има заплаха за убийство. Тя била получена в плик със снимка, куршум и заплашителни послания. Тогава това съвпадна с назначаването на охрана от НСО на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *