Топ климатологът Рачев каза ще вали у нас последен сняг – България

Сподели статията с твоите приятели:

Още два дни и край на снега. Слънцето идва следобед в четвъртък. Обещаваме на зрителите за последен път да има сняг, но такова е времето. Това е пролетта. Не може от зимата изведнъж да скочим в лятото, макар че се е случвало понякога. Това каза климатологът проф. Георги Рачев в студиото на “Тази сутрин” по bTV.
“Последният сняг е утре. Картата е от 15 часа утре. Ето го любимото лилаво, което ще пренесе снега. Ако времето през пролетта е еднакво, ще бъде лошо. По-добре да задържи вегетацията при плодните дръвчета и после взривно да нараснат”, каза той, показвайки карта.
“Очаква ни антициклон, който се върти обратно на часовниковата стрелка и по средата студеният въздух нахлува към България днес на обед. Той няма да се доизмени, а ще доведе до студовете и дъждовете, за които Натали Трифонова говори.
“Времето ще се стабилизира и ще има много слънце. Събота и неделя, който може да излиза навънка. Пролетта идва и няма как да я спрем. В Париж ще е 5 градуса, а в Рим е топло, колкото у нас”, допълни той.
Червената линия са максималните, а синята линия са минималните. Дори да има нещо, при положение, че минималните температури са типично ранно пролетни. Към 14-15 има едно смущение, след което продължаваме до 23, когато отново ще има превалявания и до края на месеца ни чака хубаво пролетно време”, заключи проф. Рачев, показвайки последната карта.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *