Томислав Дончев: Не очаквайте от мен безочлив отговор “справяме се добре” с COVID-19 | |

Сподели статията с твоите приятели:

“Хората не са статистика – когато си тръгне близък човек, една част от света ти изчезва. Не очаквайте от мен безочлив отговор “справяме се” с пандемията от COVID-19. В момента се търси обяснение за големия брой смъртни случаи в България. Една от причините вероятно е лошият здравословен статус на българите.”

Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ.

“Пролетта беше друго – вирусът беше абсолютно непознат, единственото, което имаха лекарите, не само нашите, но и тези в Европа, бяха медицинските протоколи от Китай. От тогава мина много време. Тъжен факт е, че въпреки опита на системата, има хора, които не успяват да излязат живи от болниците”, допълни Дончев.

Той обясни, че водещи са мерките на медиците, а работата на политиците е да ги изпълняват и претворяват в законови текстове. “Реалната политика е микс, комбинация между политически цели, програмата на правителството и съобразяване с конюнктурата на обществените желания, защото другото е политика на инат, което не е добра политика”, бе категоричен Дончев.

На въпроса дали ГЕРБ се готви да управлява догодина вицето отговори, че всяка политическа сила трябва да участва в изборите с намерението да управлява.

Вицепремиерът коментира и протестите през последните месеца, като обясни, че в управлението е имало “ярък, чист сблъсък между държавния и партийния интерес”.

“За нас, ако гледаме от партийния интерес, беше много по-изгодно да подадем оставка през лятото. Факт е, че престоят в Министерския съвет от лятото насам носи политически щети”, допълни още Дончев.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *