Томислав Дончев: Дали системният натиск от президента не е да се стигне до блокаж на държавата | |

Сподели статията с твоите приятели:

“Дали системният натиск, включително и институционалният, от президентството не е бил да се стигне до тотален блокаж на държавата? Невъзможност да се предприемат мерки, понеже държавата няма бюджет и естествено да се обвинят управлявалите преди това за ситуацията.”

Риторичният въпрос зададе вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ.

Според него спокойствие в обществото няма да се получи, ако правителството подаде оставка под натиска на протестите. “Не мисля, че това щеше да стане. Има разделителни линии в обществото, но те не са прекарани от нас .Оставката щеше да смени едни недоволни хора с други недоволни хора”, посочи Дончев.

Той бе категоричен, че бюджетът не е предизборен, той е “фокусиран да се справим максимално с кризата”. “ГЕРБ може да управлява и след пролетта на 2021 г., така че може и ние да работим с него”, предположи вицето. 

“След парламентарните избори трудно си представям коалиционен формат, по-различен от сегашния, и тези, които исторически сме имали”, каза още  Томислав Дончев. Според него съвместно управление с БСП и ДПС твърдо е невъзможно, “а за формацията на Слави Трифонов не се знае нищо, за да има мнение”.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *