Теленор даде старт на 5G мрежата си с покритие на 63 града в страната

Сподели статията с твоите приятели:

На събитие за медиите в Експозиционен център Флора Бургас в морския град днес Теленор обяви официално старта на своята 5G мрежа. Операторът си партнира с Huawei за изграждането й, като обещава скорости до 2 Gbps.

Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор, отбеляза, че днес оборудването, честотният ресурс и устройствата за пускането на 5G вече са налице и достатъчно зрели. Според Кинг 5G мрежата няма да бъде полезна само заради по-високите скорости и по-ниското времезакъснение, но и защото ще промени живота на хората.

даде старт на 5G мрежата си с покритие на 63 града в страната - Теленор даде старт на 5G мрежата си с покритие на 63 града в страната

Теленор ще предлага 5G към всички свои тарифни планове за смартфони и за мобилен интернет без допълнително заплащане. Всички настоящи клиенти на оператора с 5G телефони ще могат да използват новата мрежа, без да трябва да правят нищо. Теленор ще предлага 32 смартфона с 5G поддръжка.

1623322813 637 Теленор даде старт на 5G мрежата си с покритие на 63 града в страната - Теленор даде старт на 5G мрежата си с покритие на 63 града в страната

Теленор обяви, че ще използва и DSS технологията, но и 5G за своята мрежа, като казва, че максимално достижимите скорости са до 2 Gbps. На място на сцената беше направен тест с достигане на над 1.4 Gbps. Припомням ви, че DSS се използва и в 5G мрежата на VIVACOM, но не и А1, които твърдят, че тяхната 5G услуга е единствената “истинска” в страната.

63 населени места в страната вече имат 5G покритие, а до края на годината ще бъдат над 160.

1623322813 176 Теленор даде старт на 5G мрежата си с покритие на 63 града в страната - Теленор даде старт на 5G мрежата си с покритие на 63 града в страната

Теленор пуска и услуга за фиксиран интернет със скорост до 300 Mbps. Услугата ще се предлага с оборудване, към което могат да се свържат до 128 устройства едновременно.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *