С новия чипсет Snapdragon 480 се задават още по-достъпни 5G смартфони

Сподели статията с твоите приятели:

Ето че в началото на 2021 г. индустрията направи още една крачка към по-достъпните смартфони с 5G поддръжка. Това се случи с представянето на новия чипсет Snapdragon 480 5G на Qualcomm, който е първият от достъпната серия на производителя с 5G модем. 

Snapdragon 480 5G е първият чипсет от тази серия на Qualcomm, който идва с 5G модем. Използван е модемът Snapdragon X51, поддържащ и mmWave, и sub-6GHz мрежи.

Очаква се тази платформа да направи възможно 5G смартфони да се появят и в много по-достъпния ценови сегмент от $125 до $250.

Произведеният по 8-нанометров процес Snapdragon 480 5G обаче предлага и сериозен ъпгрейд в посока производителност. Той е оборудван с 8-ядрен процесор на до 2 GHz и идва с графичен чип Adreno 619, Wi-Fi 6, Quick Charge 4+, поддръжка на 120 Hz опресняване за дисплеи с Full HD+ резолюция, видеозапис при Full HD с 60 к/с и до 64 МР камери.

Чипмейкърът обещава два пъти по-висока производителност и от процесора, и от графиката спрямо предшестващия го Snapdragon 460.  

Първите смартфони със Snapdragon 480 ще се появят още в това тримесечие, като такива устройства ще дойдат от Vivo, Oppo, Xiaomi, Motorola, Nokia и други. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *