Съдът: Партията на Божков да се регистрира – България

Сподели статията с твоите приятели:

inews.bg/Марио Евстатиев

Въпреки възраженията на прокуратурата, Софийският градски съд реши – партията на намиращия се в Дубай Васил Божков “Българско лято” да бъде вписана в регистъра на политическите партии, предаде БНР. 
Прокуратурата поиска съдът да откаже регистрация на партия на намиращия се в Дубай бизнесмен, защото нямало доказателства, че онлайн учредяването на “Българско лято” се е състояло, заради задраскани имена и непълни ЕГН-та в подписката с партийните членове и защото лъвчето от логото на формацията приличало на това от емблемата на Българския монетен двор и от енергийна напитка. След час проверка съдия Светослав Василев отговори на прокуратурата – за учредяването има видеозапис и нотариално заверени декларации от учредителите, само пет от ЕГН-тата са били проблемни, а лъвчето на Българско лято не можело да бъде сбъркано с другите две. 
Прокуратурата има срок до следващия петък да протестира пред ВКС:
“Това ще се разбере другата седмица, не сега. Не са ни връчени нито преписи, нищо не ни е връчено”, беше лаконичен прокурор Милен Юртенов.
При евентуален протест в последния ден и предстоящо произнасяне на ВКС и време за вписване, изглежда невъзможно “Българско лято” да се регистрира до 17 февруари, когато изтича срокът за регистрация в изборите на 4-ти април:
“Всички сме гледали едни такива скучни предвидими американски филми с ясен сценарий, така че ние бяхме готови за тези сценарии и сме готови до вариант Д буквално”., каза Борил Соколов, председател на Българско лято.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *