Съдбата на Америка се решава в Лас Вегас | |

Сподели статията с твоите приятели:

Все по-вероятно е съдбата на изборите в САЩ да се реши в столицата на хазарта Лас Вегас.

В 5 щата преброяването на резултатите още не е приключило. Към момента сигурните електорални гласове за Джо Байдън са 253, а за Доналд Тръмп – 214.

Байдън води в Аризона и с нея гласовете му стават 264. Тръмп води в Пенсилвания, Северна Каролина и Джорджия. Ако ги вземе гласовете му стават 268. Остава само Невада, която дава 6 гласа. Много е вероятно те да са решаващите за победата, за която са нужни 270 гласа.

В Невада Байдън води пред Тръмп с 11 438 гласа (0,9%). Преброените гласове са 89%, остават още 11%. Повечето от тях са изпратени по пощата от Лас Вегас.

Джо Глория, регистратор на избирателите от окръг Кларк, Невада, заяви по-рано днес, че 63 262 бюлетини тепърва ще бъдат преброени. 

Байдън води в окръга, включващ Лас Вегас, с 431 863 гласа – срещу 367 279 за Тръмп, затова прогнозите са, че Байдън ще спечели Невада, а с това и цяла Америка.

В Аризона Байдън води с 2.4 %, но остават да бъдат преброени още 15% от бюлетините. Ако Байдън спечели в Аризона, то на него ще му останат точно 6 електорални гласа до победата – колкото дава Невада.

Тръмп води на Байдън с 50.2% на 48.5% в Пенсилвания. Към момента в щата са преброени 92% от гласовете. Остават бюлетините, дошли по пощата, които се очаква да подкрепят демократите. Въпреки това републиканецът има преднина от 108 000 гласа. Окончателният резултат се очаква до петък, 6 ноември.

В Джорджия Тръмп води с 12 764 гласа – 0.3 %. Към момента са преброени 98% от гласовете.

В Северна Каролина Тръмп води с 76 000 гласа – 1.4%. Остават още 5 % от гласовете, които не са преброени. Окончателните резултати ще станат известни едва другата седмица. Щатът очаква все още неполучените бюлетини по пощата до 12 ноември, като ще зачете легитимността им, само ако са изпратени до 3 ноември.

Очаква се броенето на бюлетините в Невада да продължи до неделя.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *