Сутринта Божков благодари на Щатите, следобед се отрече от тях

Сподели статията с твоите приятели:

Васил Божков

Наложили му санкции, за да защитават Бойко Борисов

Благодаря на САЩ, че са обърнали внимание на сигнала ми, написа във фейсбук сутринта Васил Божков-Черепа. Часове по-късно беглецът от правосъдието обвини американците, че му налагат санкции, за да защитават Бойко Борисов.

„Пуснах сигнал и вместо да го разгледат, ми наложиха санкции. Кой друг бизнесмен вече ще посмее да се оплаче – особено в американското посолство“.

Това обяви на брифинг на видеостена от Дубай укриващият се хазартен бос Васил Божков днес следобед. Думите му пред журналистите сериозно се разминаха с публикация в профила му във фейсбук по-рано днес. От изказването на Божков този път излезе, че американците удрят по него, за да бранят Бойко Борисов – теза, която много противници на ГЕРБ отричат от вчера. Според техните тълкувания Вашингтон се е отрекъл от Борисов.

Бизнесменът с прякор Черепа обаче не е съгласен.

„Рекетът не е подкуп. Естествено, че съм плащал и съм дал доказателства. Ако не бях, отдавна нямаше да съществувам. Плащал от 2014 или 2015 г. – след като бяха направени промените в Закона за хазарта. До началото на 2020. Не съм комуникирал с шефа на Агенцията по хазарта, а с Владимир Горанов (бел. ред. – Владислав Горанов, чието име Божков бърка), заяви той.

Божков отправи обвинение към САЩ, че повтарят ходовете на българската прокуратура и Иван Гешев.

„Както се казва „Кучи син, обаче е нашият кучи син“. Ако Борисов е техният кучи син (на САЩ), да си го взимат!“, призова бизнесменът с 19 обвинения.

Според него в момента живеем във филма „Къща от карти“ и било изключено той самият да работи за руски интереси, а само за България. Румен Радев не познавал. Колко общо подкупи е раздал – не помни.

„За 3 години дадох 30 млн. за подкупи, а преди това някой е забранил на банките да ми дават информация какво съм теглил. Имущество не знам колко имам – колкото и преди, но е замразено. Защо да показвам сигналите срещу Борисов, САЩ да ми наложат още санкции?“, пита разочарован Черепа, цитиран от Tribune.bg.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *