Стефан Янев: Предстоят трудни времена и трябва стабилно управление | |

Сподели статията с твоите приятели:

Работата на МВР вече дава резултати, което е достатъчно основание българските граждани да се чувстват сигурни и да дадат своя вот без притеснение, каза служебният премиера Стефан Янев в началото на заседанието на кабинета.

„Служебното правителство помага, полага и ще продължи да полага такива усилия до и включително в изборния ден, за да се гарантират честността, автентичността и прозрачността на изборите“, увери Стефан Янев. Той благодари на МВР и правоохранителните органи за всеотдайната работа да предотвратят купения и корпоративния вот.

Янев каза, че основен приоритет на служебното правителство “са резултатите от изборния процес да кореспондират с нагласите на българските граждани и новият парламент да отразява по обективен начин електоралната подкрепа, която всяка една от партиите и коалициите ще получат”. “Целта е следващият парламент да бъде едновременно ефективен, да отразява тази електорална тежест и да е в състояние да взима този тип решения, които са необходими за бъдещето на държавата“, посочи служебният премиер.

Янев се обърна към имащите право на глас и ги призова да са активни и да гласуват на парламентарните избори на 11 юли свободно, отговорно, осъзнато и без страх.

Премиерът призова политическите партии да чуят желанията, гласа и идеите на хората и да се държат национално отговорно като загърбят популизма и пиар акциите.

Предстоят трудни времена

„Опасявам се, че предстоят трудни времена и бъдещото разположение на силите в парламента трябва да формира стабилно мнозинство и стабилно подкрепено правителство, което да е в състояние да взима непопулярни решения и да провежда реформи. В основната на това бъдещо управление трябва да бъде икономическата доминанта така, че България да получи своята възможност да развива икономически потенциала си в интерес на цялото общество. Само с общи усилия ще бъдем в състояние да възстановим икономическите държавата и да развиваме икономиката в посока икономика с висока добавена стойност, за да може всички останали социални системи да работят в интерес на гражданите“, каза служебният премиер.

Янев подчерта, че изборите са фундаментът на демократичния процес: 

„Те са онзи момент, в който отговорностите от хората идват до всички нас чрез политическите партии, чрез законодателната и изпълнителната власт. Всички ние като гражданско общество, власти и медии трябва да работим отговорно, всеки в рамките на своята роля, за да имаме просперираща България с бъдеще“, допълни той.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *