Спомнете си, Стефан Данаилов нарече Радев “катил”. И се замислете!

Сподели статията с твоите приятели:

“Членската маса на БСП е в плен на „мита за нашия президент“ и все още демонстрира лоялност, която е самоубийствена и не кореспондира с очевадните факти. Стефан Данаилов беше професор, дългогодишен политик и актьор, бил е министър. Между другото, най-добрите психолози, познавачи на човека и значението на думите са преподавалите във „ВИТИЗ“. В едно от последните си интервюта по bTV нарече Радев – „катил“. От турски катил означава „престъпник, готов на всичко“. Има го в интернет, може да си го видят. Не мен, него чуйте и се замислете!”

 

Това казва в интервю за “Труд” политологът Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на Радев.

Той подчертава, че с действията си от миналата година до днес “президентът се оказа дестабилизиращ фактор в държавата”.

И дава примери: “По отношение на партийната система, например, се оказа, че Радев обслужва логистично ГЕРБ, а пред камерите се сатанизира, за да се отслабва. БСП се разбива подмолно посредством координация, направляване и подкрепа за вътрешната опозиция, докато структурите се използват като обслужващ персонал за масовки при посещения в страната. Нито едно съзидателно нещо, а само разрушавания”.

Причината да напусне екипа на държавния глава Калоян Методиев формулира така: “Пое се неолиберален курс на институцията, докато се хврълят бланкетни исторически фрази, за да се имитира патриотизъм и отстояване на национален суверенитет. А нещата са точно обратните. С това нямаше как да се примиря”.

За днешната ситиуция на хаос в държавата Методиев отново вижда отговорността на Радев: “Президентът заявява преди изборите през април „подкрепете новите“ (партии), с което се разграничава брутално от БСП, нарича ги в парламента статукво, пет дни преди прекия вот се снима на Правец с една странна компания и си пускат снимката в медиите, прави два анти-БСП служебни правителства по идеологически и организационен принцип…
Трябва да си сляп, за да отричаш, че Радев води перманентна, подмолна и подривна война с ръководството на социалистите с крайна цел унищожението на партията им”.

Методиев изтъква и промяната в Радев: “През 2016 много хора го подкрепиха, не беше само БСП, на вълната на едно желание за промяна, на силен лидер, обединител, мъжкар, със социално-консервативни и национално отговорни позиции… За жалост нищо от това не се оказа вярно – получихме две неолиберални служебни правителства, разбиване на партийната система, сваляне на нивото на институцията до ниво работа с посолства, а не с държавни глави, дребнотемие и нищоговорене”.

За ролята на Радев в новия проект на министрите Петков-Василев политологът казва: “Ако правиш партия с държавен ресурс, в условия на еднолично назначено служебно правителство, с действащи министри – е тежко нарушение на конституцията и злоупотреба с власт. Президентът втора седмица не може да отговори просто и ясно – прави ли, подкрепя ли, участва ли, знае ли за подобен проект. Потвърждава индиректно, но това не е достатъчно. Тирадите с „гражданите очакват“, са шепи прах в очите на масите. „Широката философия“ за нов проект, за която се говори, всъщност е схема за привикване на хора от целия политически спектър; даването им на сочни обещания; вкарването им в някаква хлабава рамка под формата на „Движение на гражданите“; лансиране на абстрактно говорене, за да не може да се определят никъде и да „дърпат“ гласове отвсякъде; масирано пропагандно насипване на думите „нови“ и „корупция“, за да заслепяват същите тия граждани. Типично популистки-неолиберален ПР проект с цел да „покори“ системата”.

Източник: epicenter.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *