“Спаси София” алармира, че изграденият преди месеци тротоар при Медицинска академия е пропаднал – България

Сподели статията с твоите приятели:

“Спаси София” отново сигнализира за скандален ремонт, който месеци по-късно се оказва некачествен, а столицата и жителите й са в позицията на губещи и ограбени. Този път иде реч за пропаднал тротоар до Метростанцията при Медицинска академия.
ЕТО Я ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ НА “СПАСИ СОФИЯ”:
Пропадна тротоарът при Медицинска академия, който беше изграден само преди месеци, в рамките на строителството на новата линия на метрото, струваща ни 1 милиард лв. Това далеч не е първият проблем до метростанцията, намираща се на ул. Георги Софийски. През август, дни преди откриването на новата линия на метрото, сигнализирахме за пропадания на същия този тротоар, както и в съседната градинка. Там новопосадените фиданки бяха с над два метра под нивото на земята, което е ясен знак, че почвата в района на метрото не е добре укрепена и има опасност от срутвания.
Според наши експерти, продължаващото пропадане вероятно се дължи на лошо уплътнената почва, която се отмива от дъжда, както и заради промяната в подпочвените води, в резултат от строителството на метрото. Във всеки случай очакваме незабавно обяснение защо току-що пуснат обект, който трябва да ни служи десетилетия напред, продължава да пропада и да създава опасности за преминаващите. Надяваме се да не се стигне до голям инцидент и да се предприемат мерки, за да не се повтори ситуацията от август, когато от Общината игнорираха сигнала ни за проблема.
Йорданка Фандъкова – имате ли разумен отговор на въпроса, защо нова и скъпо платена инфраструктура се руши след обикновен дъжд или и този път оправданието ще бъде “който работи той не греши”?
ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ ТУК

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *