Социолог: Правителството на Стефан Янев е с рекордна подкрепа за последните 20 години | |

Сподели статията с твоите приятели:

“Служебното правителство има два пъти повече подкрепа от предишното. Аз не съм виждал подобна подкрепа за последните 20 години. Одобрението за Румен Радев също расте и той има добри шансове за втори мандат”. Това заяви пред телевизия Нова нюз социологът и член на Стратегическия съвет за при президента Живко Георгиев.

“Битката е вече на друго равнище. Появиха се нови формации, които веднага влизат в клуба на средните по подкрепа. Няма да имаме скоро партии с 30-35%”, каза още той.

Според него скандалите няма да изиграят голяма роля в тези избори и са в периферията на общественото внимание. А истинската кампания не тече в публичното пространство.

“Не виждам по-висок градус на скандалност, изборите ще бъдат по-нормални от гледна точка на политическата комуникация”, коментира той.

По думите му спойката на едно ново правителство е обединението срещу ГЕРБ.

“Не мисля, че ще е проблем да се създаде правителство в следващото Народно събрание. “Има такъв народ” се възприема еднозначно като един от финалистите на предсрочните избори. ГЕРБ се е устремил към 20-те %. Почти всички останали партии запазват позициите си или бележат ръст”, заяви Живко Георгиев.

Според него ГЕРБ е все по-изолиран и все по-нежелен за комуникация партньор от всеки друг.

“Същото важи и за патриотите и ДПС”, посочи социологът. 

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *