Смартчасовници, а не смартфон, са първите устройства с HarmonyOS 2 на Huawei

Сподели статията с твоите приятели:

Днес Huawei представи своята операционна система HarmonyOS 2.0, с която заменя Android OS при мобилните си устройства и не само. Китайската компания не само сподели детайли за платформата, но и показа кои са първите продукти, които ще я използват. Това са смартчасовниците Huawei Watch 3 и Huawei Watch 3 Pro, както и таблетът MatePad Pro, който обаче на този етап няма да се предлага в България. 

Huawei Watch 3 и Watch 3 Pro

Новите смартчасовници Huawei Watch 3 и Watch 3 Pro са с кожена каишка, тяло от неръждаема стомана и имат изцяло нова коронка, която е чувствителна на натиск и разпознава различни нива. Това дава нови възможности за по-бързо и удобно управление. При версията Pro дизайнът е наистина премиум, като дисплеят е от сапфиркристал, а задната част с керамично покритие. 

Екранът е с диаметър 1.43″ и AMOLED панел, има 326 ppi гъстота на пикселите, 60 Hz опресняване и 1000 нита яркост. 

а не смартфон са първите устройства с HarmonyOS 2 на Huawei - Смартчасовници, а не смартфон, са първите устройства с HarmonyOS 2 на Huawei

Смартчасовниците имат eSIM функционалност и ще могат да се използват и за разговори, като от Huawei уточняват, че това ще бъде възможно чрез споделяне на телефонния номер и абонаментен план на смартфона. Подробности по въпроса ще научим при официалното пускане на часовниците в България. 

Базираните на HarmonyOS 2 часовници работят със смартфоните на Huawei, като потребителят ще разполага например с цялата си информация за предстоящ полет на часовника, а по пътя до летището и часовникът, и смартфонът ще напомнят за приближаването на спирката, на която трябва да слезе.

1622639398 442 Смартчасовници а не смартфон са първите устройства с HarmonyOS 2 на Huawei - Смартчасовници, а не смартфон, са първите устройства с HarmonyOS 2 на Huawei

Моделите Huawei Watch 3 ще служат и като професионален фитнес и здравен мениджър, който поддържа до 100 тренировъчни режима. Устройствата се оборудвани и с прецизен температурен сензор. Поддържат се още измервания на кръвната захар, регистриране на падане, както и SOS функции, които са част от грижата за здравето в реално време. 

1622639398 883 Смартчасовници а не смартфон са първите устройства с HarmonyOS 2 на Huawei - Смартчасовници, а не смартфон, са първите устройства с HarmonyOS 2 на Huawei

Животът на батерията на Watch 3 Pro е до 5 дни в смарт режим и до 21 дни в специален Ultra-long battery режим, а при Watch 3 е 3 дни в смарт режим и 14 дни в Ultra-long battery режим.

Huawei MatePad Pro

Колкото до таблета MatePad Pro – той използва 12.6″ OLED FullView Display със съотношение на екрана към тялото от 90%. Поддържа се Multi-screen Collaboration между таблета и персоналния компютър, а в режимите Mirror и Extend, той може да играе ролята на чертожна дъска и дисплей. Поддържа още провлачване на елементи между различни устройства за по-ефективна работа с тях.

Huawei FreeBuds 4 и монитори

На днешното събитие Huawei представи и FreeBuds 4. Това е най-новото поколение полуотворени Bluetooth слушалки с активно шумопотискане на компанията.

Бяха показани и два монитора от висок клас – MateView и MateView GT.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *