Службите на Русия и Беларус ще работят още повече “срещу Запада”

Сподели статията с твоите приятели:

Руската Служба за външно разузнаване (СВР) и КГБ на Беларус ще усилят сътрудничеството си, насочено срещу западните държави. Това става ясно от съобщение на държавната агенция на Беларус БЕЛТА. Тя се позовава на информация, получена от КГБ в Минск.

Новината идва след среща на шефовете на двете служби – Сергей Наришкин от Русия и Иван Тертел от Беларус. Двамата са се разбрали да “консолидират усилията си” срещу “деструктивната дейност на Запада, насочена към дестабилизиране на политическата и социално-икономическа ситуация в съюзна държава”.

Срещата между лидерите на двете служби идва в момент на рязко изостряне на отношенията между Минск от една страна и ЕС и САЩ от друга.

Непосредствен повод за това стана отвличането на самолет, изпълняващ полет между две държави на ЕС, който беше принуден да кацне в Минск след фалшив сигнал за бомба, подаден от беларуските власти. След кацането на самолета бяха арестувани двама пътници – опозиционният блогър Раман Пратасевич и приятелката му София Сапега.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *