След среща на Борисов с Младен Маринов зам. главният секретар на МВР и директорът на ГДБОП са освободени от длъжност

Сподели статията с твоите приятели:

Ивайло Спиридонов

Причината са арестите на тримата антимафиоти от отдел „Наркотици“

Заместник главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов са подали заявления за напускане. Със заповеди на министъра на вътрешните работи Младен Маринов те са освободени от длъжност.

1593183726 28 След среща на Борисов с Младен Маринов зам. главният секретар на МВР и директорът на ГДБОП са освободени от длъжност - След среща на Борисов с Младен Маринов зам. главният секретар на МВР и директорът на ГДБОП са освободени от длъжност
Георги Арабаджиев

Малко преди това министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов в Министерския съвет. Министър Маринов докладвал на премиера за съвместната акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и Специализираната прокуратура, при която са задържани началникът на отдела „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотиците“ в ГДБОП Цветан Панков, началникът на сектор в същата дирекция Кирил Ванков и още един служител от вътрешното ведомство.

„Поздравявам ви МВР и прокуратурата за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред“, заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов.

В рамките на срещата с вътрешния министър премиерът Борисов поиска оставките на Арабаджиев и Спиридонов. Според министър-председателя трябва да се действа безкомпромисно към всички.

По време на разговора министър Маринов докладва, че са задържани трима служители на ГДБОП, които отговарят за противодействие на наркотиците. „В момента продължават процесуално-следствените действия“, отбеляза още министърът на вътрешните работи. Маринов добави, че е разпоредил на главния секретар да направи анализ на работата на дирекцията, на базата на който министърът да вземе информирано решение.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов съобщи лично на сайта на службата, че подава оставка. „Днешният случай провокира решението ми да се оттегля от поста и да поема отговорността за случилото се. Смятам, че това е морален и логичен акт“.

„През изминалите пет години всички ние работихме усилено за възстановяването на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и изграждането на позитивния й облик както сред българското общество, така и сред международните партньори. Заедно преодоляхме редица предизвикателства, бяхме мотивирани, целеустремени и последователи, за което говорят постигнатите високи резултати в борбата с организираната престъпност. Получихме и редица признания от наши и международни служби и повишихме доверието в институцията“, пише Спиридонов в обръщението си.

Той благодари на колегите си за съвместната работа.

„Вярвам, че всички вие ще продължите да работите все така всеотдайно, с висок професионализъм и чувство на отговорност за утвърждаване на авторитета на службата. За мен е чест, че имах възможността да служа с вас!“, завършва той.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *