Слави Трифонов разкри, че няма да е в листите за депутат, но ще носи отговорност от “една друга институция” – България

Сподели статията с твоите приятели:

Слави Трифонов обяви, че няма да присъства в депутатските листи на своята партия Има такъв народ за предсрочния вот. Той даде да се разбере, че ще контролира случващото се извън НС. Още по-любопитното е, че намекна, че ще носи отговорност за партията и страната от “една друга институция”…
Дали иде реч за президентската такава или Дългия има предвид нещо друго – нека всеки сам направи извод като прочете декларираното от Слави 1:1:
Състоянието “отговорност” е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора е сакрално важно.
В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно. Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно.
И това, че аз и моите колеги създадохме партия “Има такъв народ” въобще не променя това, даже напротив. Всъщност ние направихме платформа, на която искаме да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят, каквото трябва.
Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят.
Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *