Слави в интервю на запис за БНТ: Няма да подкрепим правителство на БСП (видео) | |

Сподели статията с твоите приятели:

“Има такъв народ” няма да подкрепи правителство с мандата на БСП, съобщи лидерът на партията Слави Трифонов в интервю на запис за БНТ.

Части от интервюто, записано днес в 16 ч. и планирано за излъчване към 20.40 ч., първоначално бяха показани в централната новинарска емисия на телевизията. 

Възпитанието изисква да се отиде на среща, но причините да не подкрепим БСП е, че имаме много големи различия – БСП е лява формация, БСП за нас е партия от статуквото, БСП не ни подкрепи, когато ние имахме възможността да съставим правителство, коментира Трифонов.

Само БСП и ИТН не могат сами да съставят правителство. Ако хипотетично предположим, че ни подкрепи ДПС – ще правим нова тройна коалиция ли? Това е просто абсурдно, каза той.

Суверенът е решил парламентът да изглежда така. Така изглежда в момента българското общество и така изглежда българският парламент. Суверенът е избрал за свои представители хора, които не могат да се разберат едни с други, констатира той.

Лидерът на ИТН се надява, че след предсрочните парламентарни избори, които предстоят, ще се проявят “необходите мъдрост, морал и смирение” и ще се състави правителство.

Трифонов не се е разбрал нито с ДБ и ИБГНИ, нито със служебните министри

Аз говорих лично с Христо Иванов и Мая Манолова, попитах ги какво искат и какво трябва да се направи. Те бяха ясни, че няма да подкрепят правителство на ИТН. Аз не съм се виждал с никой от ДПС, не е имало такива срещи. Няма никой, който да стои зад ИТН, освен избирателите на партията и аз. Зад ИТН не стои ДПС, Маджо и други. Това са неща, хвърлени в публичното пространство, за да уязвяват, за да не се създаде правителство, твърди Трифонов.

Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев първо дойдоха при нас. Те дойдоха при нас и казаха, че искат да останат, ако е възможно, в следващото правителство. Те не бяха още се качили на този гребен на вълната на одобрението и симпатията, заяви още лидерът на ИТН.

Дойде Кирил Петков, защото го поканих да говорим. Аз му казах, че той трябва да продължи да бъде част от следващо правителство, защото се справя добре. Той каза, че Асен Василев трябва да бъде министър на финансите. Аз казах, че ние ще определим министъра на финансите, а Василев може да бъде министър на европейските пари. Започнаха разговори с Кирил Петков и Асен Василев. Петков започна да има ултимативно поведение. Аз не съм привърженик на ултимативното поведение, затова преценихме, че няма да се разберем и така и не се договорихме, твърди Трифонов.

Избори 2 в 1

Той е на мнение, че предсрочните парламентарни избори е по-добре да се проведат заедно с президентските:

“Логиката изисква по-скоро да са 2 в 1. Защото много ходене на избори, много харчене на пари и хората – според мен – се изморяват така. Ако и президентските избори бъдат в два тура, а не бъде избран президент още на първия тур, ще се ходи три пъти на избори.”

“За да си лягам спокойно вечер”

Трифонов обяви още, че се е ваксинирал срещу COVID-19 и отрече твърденията, че ИТН “флиртува” с антиваксърските настроения.

Беше ми много трудно да взема това решение дали въобще да се занимавам с политика. Защото не исках да загубя хората около мен. Защото през всичките тези 30 години думата “политик” беше натоварена с много негативно отношение и не си се представях в тази роля. От друга страна – аз не се страхувам от отговорност, каза в края на интервюто за БНТ той.

Никой не знае аз какво чувствам. Всъщност никой не знае какво чувства друг човек. За да си лягам спокойно вечер и да чувствам, че е имало смисъл от всичко, което направих дотук, трябва да продължа по тоя начин, твърди Трифонов.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *