Слави Василев: Президентът е готов със служебно правителство – България

Сподели статията с твоите приятели:

Президентство на Република България

Няма основание да твърдим, че изборите са били нечестни. Компромисът е качеството, което би трябвало да води политическите партии напред”, това каза в предаването “Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS Слави Василев, политически анализатор.
Той добави, че ако президентът може да помогне за създаване на правителство, той ще го направи, но по-скоро Радев ще се постарае да представи своя визия, ако партиите не успеят да се споразумеят.
Анализаторът вярва, че Слави Трифонов ще върне мандата, защото той няма да жертва имиджа си пред избирателите и няма да участва в договорки, няма да направи компромис.За него вероятността БСП да излъчи правитгелство е минимална, въпреки че ще им бъде даден мандат от президента
“Ако това Народно събрание излъчи правителство, Румен Радев ще му предложи своите промени в Конституцията”, добави още той.
За него вероятността БСП да излъчи правитгелство е минимална, въпреки че ще им бъде даден мандат от президента.
“Ако този парламент претърпи крах, за хората ще стане ясно, че реална промяна няма да се случи чрез партиите, а чрез смяна на системата и президентска република. Този парламентаризъм е провален, но още не е ясно за всички”, категоричен бе Слави Василев.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *