Скандалът ‘Дончева’: Двучасов разговор с Радостин Василев и бележка с надпис ‘500 K’ | |

Сподели статията с твоите приятели:

Радостин Василев е депутатът, на когото зам.-председателката от “Изправи се БГ! Ние идваме!” Татяна Дончева е предложила 500 хил. лв., за да разцепи парламентарната група. 

Това твърди председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йораднов в предаването “Студио Хъ” по 7/8 ТВ. По думите му Дончева е отишла в офиса на Василев в 17 и 30 ч. на 12 август. Днес в предаването на Йорданов гост бе депутатът от ИТН Радостин Василев.

В интервюто не става ясно защо тези разкрития се правят близо месец по-късно.

Той разказа:

“Когато стана ясно, че няма да реализираме кабинет, получих поредица от обаждания от г-жа Татяна Дончева, с която се познавах бегло преди това, защото тя е наказателен адвокат на клиенти, на които аз съм граждански адвокат. Познавахме се професионално, но не и лично. Потърси ме 2-3 пъти по телефона, срещна ме в НС и ме помоли да се видим на дискретно място. Съответно аз веднага ти споделих (бел.ред. на Тошко Йорданов)”. 

От думите на Василев става ясно, че са се срещали с Дончева. Разговорът между тях е продължил около 2 часа. 

Василев сподели, че зам.-председеателката на НС е обидила по-време на разговора доста от действащите политици, включително и нейния съпартиец адв. Николай Хаджигенов. 

“Г-жа Дончева каза, че Николай Хаджигенов е педе*** с три деца и бил действащ агент на ДАНС. Тя обиди Корнелия Нинова, че е тъпа овца. Поведението й беше странно. Г-жа Дончева започна отдалеч, че вярва, че в ИТН има нормални 50 души, които да избутат сценаристите в ъгъла, защото те пречели на това да се формира кабинет. Изслушах я. Разказа, че трябва да Ви (към Тошко Йорданов – б.а.) отстраним от ръководството и тогава ще се получат нещата с тази партия и тогава ще се работи добре”, разказа още Василев. Той предположи, че Дончева е говорила и с други депутати с “лидерски качества” и поискала от Василев да отцепи 20-30 депутати на ИТН. “Трябва да видим дали не е била профилактирана и г-жа Ива Митева”, каза още Василев, защото според Дончева председателката на НС “нямала кураж да се пробва” да отцепи 20-30 депутати.”

Василев заяви, че на листчето, което Дончева е държала пред себе си е пишело “500 k”, както и имената на депутати от ИТН като Иван Хиновски, зам.-председателката на групата Виктория Василева, самият Радостин Василев и председателката на НС Ива Митева, но впоследствие била задраскала името й.

“Не мога да кажа, че тя ми е предлагала подкуп. Стана ми неприятно от цялата история. Тя не говореше нищо през това време, докато си драскаше. Не можах да анализирам дали се опитва да си купи един-двама или цялата парламентарна група. Казах й, че това няма как да стане”, каза още депутатът от ИТН.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *