Сблъсъци пред Партийния дом след транспарант: Продава се (Видео) | |

Сподели статията с твоите приятели:

За сблъсъци пред сградата на парламента – Партийния дом съобщи репортер на OFFNews. “Продава се”. Огромен транспарант с този надпис бе окачен от мъж изкатерил се на сградата на Народното събрание, към 22:20 тази вечер. 

пред Партийния дом след транспарант Продава се Видео - Сблъсъци пред Партийния дом след транспарант: Продава се (Видео) | |

1594778407 612 Сблъсъци пред Партийния дом след транспарант Продава се Видео - Сблъсъци пред Партийния дом след транспарант: Продава се (Видео) | |

“Точно когато момчето слизаше и всички много му се радваха, единият край на плаката падна. Полицай грубо го дръпна, падна целият транспарант и тогава се почна”. Това разказаха репортерите ни. 

Полицаите, пазещи входа на Партийния дом, са били двама-трима, а събралите се да гледат транспаранта стотици. Действията им са отключили гняв и полицаите са пометени. 

“Народът се втурна, полетяха димки, предмети, стотици хора… Велислав Минеков, който е един от организаторите на протеста, се опитваше да ги спира, но беше смачкан на стълбите. Все още хората са хиляди. Чуват се сирени”, разказаха репортерите ни.  

Към момента няма данни за пострадали. Очаква се след 23:35 брифинг на полицията.

Счупени са 5 стъкла на една от вратите на централния вход. Вижда се, че има хора вътре в сградата, които правят оглед на щетите. По фасадата и по вратата се вижда червена боя. 

Очевидци разказват, че групичка хора си е тръгнала от мястото веднага след атаката.

Междувременно, със силни скандирания “Вие сте платени”, демонстранти почти осуетяват живо включване на екипа на Нова телевизия.

Минути по-късно започва пряко включване и на Би Ти Ви. Прави впечатление разликата в реакцията – никой не освирква екипа на телевизията.

1594778407 375 Сблъсъци пред Партийния дом след транспарант Продава се Видео - Сблъсъци пред Партийния дом след транспарант: Продава се (Видео) | |

Въпреки късния част на площада пред трите сгради на властта все още има хиляди, които още не са се разотишли след шестия ден протести. Исканията на протеста са – оставка на правителството на Бойко Борисов и на главният прокурор Иван Гешев. Десетки хиляди се събраха на площада пред трите сгради на властта днес, а хората бяха повече от вчера.

Протести имаше в поне още 7 града в страната. 

Подобен случай имаше през лятото на 2013 г., на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Тогава транспарантът беше опънат пред другата сграда да парламента в която се провеждат заседанията. 

Партийният дом е в процес на реконструкция от години и в него трябва да се премести Народното събрание, тъй като сградата на бившата БКП е значително по-голяма.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *