САЩ вдигнаха забраната за влизане на студенти от Европа | |

Сподели статията с твоите приятели:

Държавният департамент на САЩ потвърди, че чуждестранните студенти от Европа са освободени от забраната за пътуване, наложена от администрацията на президента Доналд Тръмп. Това е станало чрез меморандум, изпратен до американския Конгрес, съобщава “Уолстрийт джърнъл”.

вдигнаха забраната за влизане на студенти от Европа - САЩ вдигнаха забраната за влизане на студенти от Европа | |

1 милион чуждестранни студенти ще бъдат засегнати от новите имиграционни правила в САЩ - САЩ вдигнаха забраната за влизане на студенти от Европа | |

Студентите, които вече са получили визи за обучение в Съединените щати, ще могат да пристигнат в страната през есента, както и тези, които отговарят на изискванията за кандидатстване за виза.

“Предоставянето на това освобождаване ще помогне за икономическото възстановяване от пандемията COVID-19 и за засилване на ключовите компоненти на нашите трансатлантически отношения“, се казва в съобщение на говорител на Държавния департамент.

През миналия месец президентът Доналд Тръмп издаде президентска прокламация, която преустанови влизането на чуждестранни граждани с временни визи H-1B, L, H-2B и J поне до края на годината в опит да ограничи имигрантите да получат работа в САЩ по време на индуцираната от коронавирус икономическа криза.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *