Ръст на заразените в Токио дни преди олимпиадата | |

Сподели статията с твоите приятели:

Новите случаи на коронавирус в Токио се увеличават – броени дни преди началото на летните олимпийски игри, на които японската столица ще е домакин, предаде ДПА.

Днес властите съобщиха за 716 установени заразени през последните 24 часа. Миналата събота новите случаи са били със 182 по-малко. Броят днес е най-високият от повече от пет седмици.

По-голямата част от заразените са младежи между 20 и 30 години. Извънредното положение заради коронавируса в Токио и други японски префектури бе вдигнато на 20 юни. Редица ограничителни мерки обаче остават в сила поне до 11 юли.

Отложена от миналата година, олимпиадата в Токио ще се проведе от 23 юли до 8 август. Има опасения, че тя може да ускори чувствително разпространението на коронавируса, и мнозинството японци са против нейното провеждане. Японското правителство, организаторите и Международният олимпийски комитет обаче обещаха безопасни игри и строги хигиенни мерки, отбелязва ДПА.

На спортните надпревари ще се допускат до 10 хиляди зрители или запълване на капацитета на съответното съоръжение на 50 процента. Чуждестранни фенове няма да се допускат.

От началото на пандемията в Япония, с население от 126 милиона души, са регистрирани общо над 803 хиляди случая на коронавирус. Повече от 14 800 човека са починали.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *