Руското посолство: Гледайте си демокрацията във вашата страна, не ни се месете за Навални | |

Сподели статията с твоите приятели:

В прессъобщение с граматически грешки и нетипични за нашия правопис кавички («») руското посолство в София обяви, че в “българското информационно пространство” широко се тиражират “спекулации около съдебния процес” срещу неудобния за Кремъл Алексей Навални.

“Руската Федерация е суверенната държава и няма да търпи намеса във вътрешните си работи от трети страни и официалните им представители. В частност присъствието на заседанието на чуждестранните дипломатически служители оценяваме като упражняване на натиск върху съда” – заявяват от дипломатическата мисия. 

Припомняме, че българското посолство в Москва също имаше свой представител в съдебната зала, докато течеше съдебният процес срещу Навални.

Смятаме, че най-активните страни, които под «благовиден» предлог на «защита на демокрация и гражданското общество» искат да повлияят на вътрешнополитическата ситуация в Русия, би следвало най-напред да осигурят спазването на демократическите права и свободи в собствените си държави, и чак след това да се занимават с «навалнинг» – пишат още от посолството на Русия в България.

Публикуваме прессъобщението в пълния му вид и без коректорска намеса:

Във връзка с широко тиражираните в българското информационно пространство спекулации около съдебния процес за изменение на условна присъда на А.Навални на ефективна по делото «Ив Роше Изток» обръщаме внимание на следното.

Горепосоченото разбирателство беше проведено в публичен формат и при строго спазване на руското законодателство.
Напомняме, че Руската Федерация е суверенната държава и няма да търпи намеса във вътрешните си работи от трети страни и официалните им представители. В частност присъствието на заседанието на чуждестранните дипломатически служители оценяваме като упражняване на натиск върху съда.

Смятаме, че най-активните страни, които под «благовиден» предлог на «защита на демокрация и гражданското общество» искат да повлияят на вътрешнополитическата ситуация в Русия, би следвало най-напред да осигурят спазването на демократическите права и свободи в собствените си държави, и чак след това да се занимават с «навалнинг».

посолство Гледайте си демокрацията във вашата страна не ни се месете за Навални - Руското посолство: Гледайте си демокрацията във вашата страна, не ни се месете за Навални | |

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *