Руският посланик за шпионския скандал: Мислете за България, не изпълнявайте поръчки | |

Сподели статията с твоите приятели:

Трябваше да се покаже лоялност към хазяите, твърди Елеонора Митрофанова

OFFNews Последна промяна на 12 април 2021 в 18:24 2011 0

посланик за шпионския скандал Мислете за България не изпълнявайте поръчки - Руският посланик за шпионския скандал: Мислете за България, не изпълнявайте поръчки | |

Снимка Посольство Российской Федерации в Республике Болгарии

Елеонора Митрофанова

Българите трябва да мислят за България, а не да изпълняват нечии поръчки. Така руският посланик Елеонора Митрофанова коментира пред bTV шпионския скандал у нас и обявяването за персона нон грата на двама руски дипломати.

Трябваше да се покаже лоялност към хазяите. Това се случва на ниво скандал, за съжаление, и няма нищо общо с действителността. Затова се отнасяме спокойно. В дипломацията има понятни ответни мерки – ваши дипломати също ще бъдат изпратени от Москва. Не е понятно на кого ще му е по-добре от това, каза Елеонора Митрофанова.

Мисля, че имаме голям потенциал за сътрудничество, който не е задействан въобще, а не е задействан заради сегашните съюзници, така да ги наречем, на България, които много искат да изместят Русия от всички сфери на сътрудничество. Мисля, че това обаче е невъзможно, заяви още руският посланик.

Най-важното е българите да мислят за България, а да не изпълняват нечии поръчки. Да си сътрудничат с всички и да получават изгода от всички. Това е най-важното, защото ние постоянно разсъждаваме – България с ЕС ли е, или със САЩ, или с Русия. Постоянно поставяме тази алтернатива, но не бива да я има. И изборът е ваш – сътрудничество с всички ще е за благото на българския народ, твърди Елеонора Митрофанова.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *