Русия регистрира най-висок брой случаи на COVID-19 от януари

Сподели статията с твоите приятели:

На 4 юли Русия обяви, че е регистрирала 25 142 новозаразени с COVID-19. На фона на разпорстранението на новия “Делта” вариант на вируса, това е най-високият брой инфектирани в страната 2 януари насам.

С това общият брой на заразените от началото на епидемията в страната достигна 5 610 941 души, обявиха от руския оперативен щаб за борба със заразата.

663 души са починали от COVID-19 през последните 24 часа в Русия срещу 697 починали вчера, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в страната достигна 137 925 души.

Броят на хората, заразени с коронавируса в Москва, се е увеличил със 7 624 души през изминалото денонощие срещу 7 446 вчера, с което общият брой на заразенит в руската столица вече е 1 387 775 души.

Само около 15% от населението на Русия е ваксинирано. По-рано през седмицата руският президет Владимир Путин призова гражданите да се имунизират. Много наблюдатели обаче отбелязват, че самият той подкопа доверието във ваксинациите, изказвайки недоверие към ваксините, произведени от Запада.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *